Oogtesten en brillenglazen

Zoals altijd – maar we zeggen het graag nog eens – kan je een afspraak maken voor een uitgebreide oogtest. We meten niet alleen jouw zicht, maar ook de conditie van je ogen. We raden aan om toch elke 2 jaar even binnen te springen voor een oogtest … “Beter safe than sorry” is hierbij het motto.

Als je inderdaad nood hebt aan een bril, dan ben je zeker en vast aan het goede adres. Samen met jou gaan we op zoek naar het juiste montuur en de geschikte brillenglazen. Als we het over brillenglazen en coatings hebben, hebben we veel opties. Te veel om op te sommen. Maar na 40 jaar ervaring durven we met zekerheid zeggen dat we steeds het juiste glas kunnen aanbieden, aangepast aan uw noden en met een correcte prijs.

Dit nog… je kan bij de aankoop van een bril in aanmerking komen voor een tussenkomst door het RIZIV en je ziekenfonds. Sommige ziekenfondsen voorzien ook een extra tussenkomst op brillenglazen, monturen of lenzen. Vraag na waar je recht op hebt bij jouw ziekenfonds.

Voor een gratis* oogtest kan je eenvoudig online of telefonisch een afspraak maken.

*gratis bij aankoop van een bril.

BRAND NEW: Op maat gemaakte brillenglazen

Onze laatste nieuwe aanwinst maakt het mogelijk om individuele brillenglazen te creëren, volledig op maat van uw ogen. Dat vraagt een korte introductie:

Sinds 1900 wordt een algemeen model van het menselijk oog gebruikt voor het meten van het oog en het berekenen van de brillenglazen. In de loop van de tijd werd de technologie en glazen geperfectioneerd, maar de berekening was nog steeds gebaseerd op het zogenaamde “Oog van Gullstrand”. Nu is Rodenstock een nieuwe weg ingeslagen en heeft deze manier van berekenen vervangen op een revolutionaire manier.

Met de DNEye PRO-technologie wordt de individuele anatomie van uw oog gemeten. Dit gaat veel verder dan de huidige standaard binnen de optiek. Rodenstock kan nu de gemeten biometrische waarden in jouw unieke brillenglazen integreren. Zo krijg je de meest individuele brillenglazen en dus het scherpste zicht ooit.

We mogen gerust spreken van een revolutionaire en zeer precieze 3D-oogmeting. Laten we het in cijfers uitdrukken: 92% ervaart een scherper zicht, 84% neemt meer contrast waar, 87% ervaart een kortere gewenningstijd en 80% ziet beter bij schemering.

Opticien Niels was een van de eerste die dergelijke individuele brillenglazen heeft laten maken in het Rodenstock center. Nadat hij deze nieuwe dimensie van zien heeft ervaren besefte we dat we deze technologie naar Diepenbeek moesten halen. Sinds 2020 bieden we jullie deze 3D-oogmeting aan.

Wil je een meting met de DNEye scanner ervaren? Je kan eenvoudig online of telefonisch een afspraak maken.

Altijd welkom #happytoseeyou