LOOL

LOOL eyewear werd gelanceerd in 2016 en trok meteen onze aandacht. In 2020 werd het merk toegevoegd aan onze collectie. De grootste invloed van het ontwerpteam is “Retrofuturism”. Een verrassende stijl die ons persoonlijk enorm aanspreekt. 

LOOL combineert industrieel design met manueel vakmanschap. Door machine en mens te combineren veranderen ze stilaan de manier waarop roestvrij stalen monturen gemaakt en geproduceerd worden. Het ontwerpteam heeft de reeds bestaande schroefloze scharnieren opnieuw gedefinieerd en geüpgraded tot een uiterst ingenieus en gepatenteerd geheel: “The Hub”. Een licht en puur ontwerp, dat de spanning van de eerste dag blijft houden. Hun filosofie:

“Manufactured from a single sheet of steel, without welding, without screws. Glasses so light that you will not notice that you are wearing them. Built with technical precision. Built to last.”

Door gebruik te maken van Sandvik 11R51, een austenitisch roestvrij staal, dat vervolgens wordt gecoat met pure metalen zoals 24K goud, titanium, zilver en palladium, en met de hand beschilderd met hoogwaardige lakken, zijn de monturen van LOOL corrosiebestendig en hebben ze uitstekende veereigenschappen en een grote mechanische sterkte terwijl ze extreem licht en draagbaar zijn.

De eerste collecties zijn geïnspireerd op het industriële ontwerp en de architectuur van “hun stad” Barcelona en de art-decostijl van Miami en New York. De monturen worden gekenmerkt door gedurfde lijnen, die strak, geometrisch en retro-futuristisch zijn. 

Instagram: @lool_eyewear

www.looleyewear.com