Pontet Eyewear

De familie Pontet, oorspronkelijk uit Marseille, werkt reeds 4 generaties lang in de wereld van brillen.

“A family story with an air of the Mediterranean.”

Tijdens het interbellum werkte de overgrootvader van Hermes Pontet, Edmond, als fotograaf. Het was een tijd waarin opticiens nog niet bestonden en fotografen ingezet werden om het zicht te diagnosticeren en te corrigeren . Later in 1930 opende zijn zoon, Jean-André, de grootvader van Hermes Pontet, “Optique Pontet”. Het was een van de eerste optiekzaken in Marseille (en bestaat nog steeds…). Hermes Pontet – oprichter van Pontet Eyewear – groeide letterlijk op in een wereld waar de bril centraal stond. Hij herinnert zich nog levendig het beeld van hem spelend met de brillen en lenzen in het atelier van zijn grootvader.

Liefde voor detail @optiekkruijen

Instagram: @pontet_eyewear

 https://pontet-eyewear.com/

Het persoonlijke Hermes Pontet project is een aaneenschakeling van geschiedenis en erfgoed: na het familie-erfgoed voor het object van de bril komt het culturele, mythologische erfgoed al snel op de voorgrond. Hermes, God van de Dieven onder de Oude Grieken, maar ook van reizigers, bewaker van de wegen en boodschapper van Olympus. Hermes belichaamt het verlangen naar avontuur, in het bijzonder voor het midden oosten.

Door deze erfenis wil Hermes Pontet zijn drang voor verandering van omgeving omarmen en een gevoel van ontsnapping creëren. De attributen veranderen weliswaar van ‘gevleugelde sandalen’ naar de ‘bril als attribuut van de moderne reiziger’.

Wearing @pontet_eyewear