FOLC

Folc [folc] noun, people in Old English (folk, people). Folc is een onafhankelijk merk dat focust op het individu dat kwaliteit, vakmanschap en een duurzaam ontwerp verkiest boven de “naam” van het montuur. Folc heeft geen zichtbare branding aan de buitenkant, maar onderscheidt zich door kleurgebruik en detaillering. 

“We conceive each spectacle as a sculpture, working smoothly with volumes combined with deep colour solid and transparent materials, creating new visual games of lights and shades.”

Tijdens de optical fair Silmo 2019 in Parijs viel de smaakvolle stand van Folc meteen op. Marta, ontwerper en oprichter van het merk, sprak vol enthousiasme over haar eigentijdse brillencollectie die gekenmerkt wordt door een opvallend individuele stijl. Marta is een echte ontwerper die nooit een detail over het hoofd ziet: van de subtiele ongepolijste accenten in acetaat tot de krachtige vloeiende lijnen van het montuur. Dit is allemaal geen toeval, Marta ontwerpt al jaren voor gerenommeerde labels, maar sinds 2016 heeft ze haar eigen weg gekozen met Folc.

Ze ontwerpt kleinschalig en neemt, in de ontwerpstudio langs het strand van Barcelona, alle tijd voor de ontwikkeling van een nieuw design. Voor de productie maakt ze gebruik van ambachtelijke bedrijven in Noord-Italië. Het plantaardig acetaat uit die regio leent zich bijzonder goed voor de diepe kleuren en de variatie aan tinten die de monturen van Folc zo sterk typeren. 

Folc kiest bewust voor slow design in een opvallend individuele stijl. Monturen waar schoonheid en functionaliteit perfect met elkaar in balans zijn. Het mag duidelijk zijn dat we dol zijn op dit merk. Altijd welkom om deze collectie te ontdekken.

Instagram: @folc_eyewear

www.folc-eyewear.com