Dick Moby Amsterdam

“We love this planet, particularly the watery bits. We also love looking good and we don’t see why anyone should ever have to choose between the two. We take biodegradable and recycled materials and make beautiful eyewear out of them. We call it sustainable style.”

Duurzaamheid zit ingebakken in het DNA van Dick Moby. Tijdens een surftrip werden de oprichters Tim en Robbert geconfronteerd met de enorme hoeveelheden plastic in en rond de oceaan. Met hun merk willen ze enerzijds de negatieve impact van plasticvervuiling van stranden en oceanen in de kijker zetten en anderzijds het grote publiek bewust maken van de waarde van plastic als grondstof. Als het voor mensen duidelijk wordt dat plastic een waardevolle en steeds herbruikbare grondstof is, zullen we er ook veel bewuster mee omgaan. 

“Plastic isn’t all bad, so let’s use it for something positive.”

Niet al het plastic is recycleerbaar en om de geschikte soorten plastic te verzamelen werkt Dick Moby samen met de Surfrider Foundation en Mazzuccheli, wereldwijd leider in de productie van acetaat. Het leuke van dit merk is dat de visie die zij hebben op onderzoek en ontwikkeling overeenkomt met die van Dick Moby: een duurzame toekomst zonder af te doen aan de kwaliteit.

Dick Moby is een hip, indie brillenmerk voor dagelijks gebruik, maar ook als lees- en/of computerbril. De brillen zijn gemaakt van gerecycleerd materiaal en bioacetaat en daardoor biologisch afbreekbaar. De zonneglazen zijn van het bekende Duitse merk ZEISS, pionier op het gebied van technologische innovatie en een van de beste in het vak. Het ontwerp van de brillen is tijdloos, authentiek en klassiek. Omdat ook de kleine dingen ertoe doen, worden de brillen geleverd met een etui van gerecycleerd leer en met een vrolijke “smiley” poetsdoek van gerecycleerde PET flessen. Hun missie: verminder de plastic vervuiling, één lach per keer!

Dick Moby Amsterdam – O P E N D A Y S @optiekkruijen

Instagram: @dickmobyamsterdam

www.dick-moby.com